Rólunk - Demeter-Szabó Ildikó

narradívák - Demeter-Szabó Ildikó

Be kellene mutatkoznom – így illik – de ki is vagyok én?

Egy örök álmodozó, aki még mindig hisz abban, hogy a világ jobbá tehető figyelmességgel, kedvességgel és törődéssel. Hisz abban, hogy ha valakihez vagy valamihez jószándékkal közelítünk, abból születhet mindenki számára hasznos és értékes.

Gyermekkorom óta érdekel a kultúra, legyen szó akár könyvekről, vagy színházról, kiállításról vagy táncról. És még valami érdekel, az emberek.

Hiszem, hogy ha valaki valamilyen fogyatékossággal éli az életét – hallássérült vagy látássérült – nem jelentheti azt, hogy nem részesülhet a kultúra bármelyik területén született kincsekből, ne élvezhesse, ne tanulhasson belőle. Hiszek abban, hogy nem csupán pénz kérdése az, hogy valamit eljuttathassunk azoknak, akiknek ilyen hiány jelenik meg az életében, bármelyik területen.

A kommunikációs akadálymentesítés az én misszióm. Tudom, hogy nehéz utat választottam, de hiszek benne, hogy értéket teremtünk általa, ha kitartunk és végig megyünk rajta. Azok, akiket egyenlő esélyekhez segítek – a hallássérültek és a látássérültek – egy teljesebb világhoz férhetnek hozzá, általunk és ez boldogság.

Jelnyelvi tolmácsként dolgozom lassan két évtizede és nem rég megszerzett új tudásomat audionarrátorként szintén szeretném kamatoztatni.

És még valami, a nevem: Demeter-Szabó Ildikó.

A képen Demeter – Szabó Ildikó látható, felsőtestével balra fordulva, de arca a kamera felé tekint. Rövid szőke melírozott haja a füléig ér, sötétkék keretes szemüveget visel. Szeme színe zöldesbarna, mely zöld szemceruzával van kihúzva. Széles, életvidám mosolya sugárzó, arca szívalakú, homloka magas, szemöldöke szépen ívelt, melynek színe egyezik a hajszínével. Arca finoman sminkelt, bőre finom puha tapintásúnak tűnik. Szürke blúzt visel, melyen apró fekete kocka minták vannak, a gallérja masnira van megkötve.

A fotót Földi Tamás készítette.

All rights Reserved © Narradívák, 2021

Made with   by RAAB SOFTWARE Kft.