Rólunk - Demeter-Szabó Ildikó

narradívák - Demeter-Szabó Ildikó

Be kellene mutatkoznom – így illik – de ki is vagyok én?

Egy örök álmodozó, aki még mindig hisz abban, hogy a világ jobbá tehető figyelmességgel, kedvességgel és törődéssel. Hisz abban, hogy ha valakihez vagy valamihez jószándékkal közelítünk, abból születhet mindenki számára hasznos és értékes.

Gyermekkorom óta érdekel a kultúra, legyen szó akár könyvekről, vagy színházról, kiállításról vagy táncról. És még valami érdekel, az emberek.

Hiszem, hogy ha valaki valamilyen fogyatékossággal éli az életét – hallássérült vagy látássérült – nem jelentheti azt, hogy nem részesülhet a kultúra bármelyik területén született kincsekből, ne élvezhesse, ne tanulhasson belőle. Hiszek abban, hogy nem csupán pénz kérdése az, hogy valamit eljuttathassunk azoknak, akiknek ilyen hiány jelenik meg az életében, bármelyik területen.

A kommunikációs akadálymentesítés az én misszióm. Tudom, hogy nehéz utat választottam, de hiszek benne, hogy értéket teremtünk általa, ha kitartunk és végig megyünk rajta. Azok, akiket egyenlő esélyekhez segítek – a hallássérültek és a látássérültek – egy teljesebb világhoz férhetnek hozzá, általunk és ez boldogság.

Jelnyelvi tolmácsként dolgozom lassan két évtizede és nem rég megszerzett új tudásomat audionarrátorként szintén szeretném kamatoztatni.

És még valami, a nevem: Demeter-Szabó Ildikó.

A fotót Földi Tamás készítette.

All rights Reserved © Narradívák, 2021

Made with   by Balázs KOZMA