Jenei András - segítő

Jenei Andrásnak hívnak és idén már 15 éve vagyok vak. Látássérültségem elvesztése cukorbetegség miatt történt anno, de számomra ez nem bezárta a világot, hanem mára elmondhatom: nagyobb kaput adott sok élethelyzethez; több olyan élmény, tudás és pozitív ember kapott helyet a jelenemben, mint régen látóként.

Jelenleg a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületénél dolgozom, s ugyanitt az egyesületi életben alelnök is lehetek a tagság révén.

Hobbim az írás, s mára már 20 kötetem jelent meg nyomtatásban, hangoskönyvként vagy éppen Braille formában is. Így számomra átadni valamit látóknak, látássérülteknek sosem volt gond és ha ez segítség is, akkor dupla örömmel teszem.

Anno az FSZK képzése révén lehetek ma már Tapasztalati tanácsadó a narrációt folytatók között.

Mivel munkaterületemben is, az életben is fontos az objektivitás, a képzés ezen erősített még és elmondhatom: ez nagy előny, mikor véleményem kéri egy audionarrátor egy színdarab, vagy film akadálymentesítéséhez.

A képzés óta több nagyszínpados darabban segíthettem már Tóth Cecíliát a Pesti Magyar Színházban; hogy csak pár darabot említsek: Valahol Európában, Fösvény, A kincses sziget. (összesen itt hat nagyszínpados darab volt)

Emellett segítettem az AKKU csapatát is a „Tiszta szívvel” c. filmnél. Valamint a mai napig dolgozom még velük és a Pilátus, a Sobri sorozat munkálataiban is benne vagyok; folyamatos a megkeresés...

Mivel szívesen töltöm az időt az előadóművészet ezen részében, mikor egy darabot, vagy mást segítek láthatóbbá tenni egy szakembernek, akikre magam is felnézek- mivel színesebbé, teljesebbé teszik számunkra a láthatatlant és ez néha nem éppen könnyű feladat- ,azt vélem megint több élményt kapok vissza, mint amit adhatok én magam.

Szívesen segítek- ha módomban áll- s úgy gondolom az együttműködés számomra több formában is megoldható. Rugalmas vagyok, nyitott és mivel sokat olvasok, voltam látó is, ez csak előnyt jelenthet egy audionarráció elkészítésénél.

Elérhető vagyok email-ben, telefonon, valamint fent vagyok a Facebook-on is, s a saját weboldalamon...

Jenei András - segítő

A fotón Jenei András, a Narradívák egyik tapasztalati tanácsadója látható. András derékig látható a képen. Elegáns, fekete, fehér hajszálcsíkos öltönyt visel, hosszított fazonú zakóval, alatta mellénnyel. Hozzá búzakék inget és ferdén csíkozott, fehér-ezüstfényű nyakkendőt. András átlagos testalkatú, rövid, barna hajú férfi. Sötét napszemüveget visel, ami fölött kilátszik felvont szemöldöke. Keskenyre nyírt bajusza és rövid szakálla van. Fejét baloldalra, kissé lefelé fordítja. Arckifejezése töprengést sugároz. Kezét a háta mögött kulcsolja össze.

András fehér fal előtt áll, mögötte kisasztalon zöld szobanövények vannak.

All rights Reserved © Narradívák, 2021

Made with   by RAAB SOFTWARE Kft.