Nems-Nagy Tünde - segítő

Nemes-Nagy Tünde vagyok, születésem óta látássérült. Ha megkérdezik mennyit látok? Azt szoktam mondani, aliglátó vagyok, fontosak a színek, a kontrasztok, a nagyobb tárgyak és alakok, ezeket KB, 2 méterrel magam előtt észreveszem.

Imádom a kultúrát, gyakori vendége vagyok múzeumoknak, galériáknak, kiállítótereknek. Szeretek elmerengeni tájképek, portrék és csendéletek előtt, de szeretem megtapintani a szobrokat is, ha erre lehetőségem adódik.

Imádok utazni, más népek kultúráját megismerni, múzeumaikban azokat a kiállításokat felfedezni, melyeket nekünk látássérülteknek kínálnak. Jó tapasztalataim vannak Amerikai, Ausztriai és Cseh múzeumokból, és azt vallom, hogy a múzeumi narrációt és a múzeum andragógiát ötvözni lehet.

Szeretem a színházat is, audio narrációval kísért előadásokat elsősorban Budapesten hallgattam, a 90 Decibel Projeckt szervezésében, mert az általuk használt készüléket minden felhasználó tudja használni, akár egy elemcserét követően. hozzájuk kapcsolódik az első opera élményem is, a Hunyadi László, vagy a Centrál színházban az Illatszertár, Stohl András főszereplésével, de örültem, hogy meghallgathattam a Játékkészítő musicalt is.

Teljesen ki tud kapcsolni a rock zene, hatalmas zenei élményt kaptam 2019-ben a Deep Purple Budapesti koncertjén.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületében dolgozom, feladataim közé tartozik: Az Egyesület képviselete, közösségi programok szervezése, pályázatírás, a Szemezgető ismeretterjesztő kiadvány szerkesztése, és az Egyesület menedzselése.

Tanulni is szeretek, jelenleg a Nyíregyházi egyetem hallgatója vagyok, Andragógia mesterképzésben veszek részt, kutatási témám a látássérültek jelenléte a felsőoktatásban, a felsőoktatási intézmények által nyújtott szolgáltatások látássérült hallgatóknak.

Minden érdekel, ami körülvesz, állatok, növények, épületek, folyamatos információ éhségtől szenvedek.

Nemes-Nagy Tünde - segítő

A képen egy nagy, világosbarna bőr fotelben Nemes – Nagy Tünde ül. Bal kezénél mahagóni színű gurulós asztalkán két cserépben zöld levelű, terjedelmes méretű szobanövények. Tünde a hozzá közelebb eső növénynek egyik levelét tartja a kezében. Körmének színe élénkrózsaszín. Tünde a negyvenes évei végén járó, fiatalos arcú, átlagos testalkatú, életvidám nő, a fotón is széles mosolyra húzódik a szája. Világosbarna hajában szőkés és vöröses melírozott csíkok vannak, félhosszú, frufrus frizurát visel. Egy élénkpiros, csónaknyakú, hosszú ujjú kötött ruhát, fekete vastag harisnyát és hosszú szárú fekete bőr csizmát visel, lábai nőiesen keresztbe téve. A kisasztal mögött egy széles oszlop van, ami mögött a falnál egy fehér –szürke íróasztal áll. A kép jobb hátsó sarkában egy ugyanolyan anyagból készült szekrény látható.

All rights Reserved © Narradívák, 2021

Made with   by RAAB SOFTWARE Kft.