Vörös Krisztina

Mutatkozzam be? Ki is vagyok Én :)

Vörös Krisztina, siket szülők halló gyereke, akinek anyanyelve a jelnyelv. Szegeden születtem, itt is nőttem fel, és itt is dolgozom.

Egész életemben meghatározó szerepet játszott a hallássérült emberek kommunikációs akadálymentesítése. Jelnyelven álmodok nagyon sokszor, nem is csoda. :) De élvezem, egy egészen másfajta érzés.

Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy jelnyelvi tolmács leszek és lám sikerült is, Lassan 20 éve jelnyelvi tolmácsként dolgozom, ez a szívügyem.

A kultúra az életem meghatározó része. Gyerekkorom óta szerettem a színházat, a verseket, mindent ami a kultúrához kapcsolódik. Gyerekként is tolmácsoltam anyukámnak verseket, persze nem profi módon, de akkor is, a magam sajátságos módján. Szerettem, hogy a kultúra, a versek nem csak az én életem részei lehetnek, hanem átadhatóak és mások számára is örömet hozó dolgok lehetnek.

2006-ban tolmácsoltam előszőr igazi színházban, és azóta tolmácsoltam már egypár darabot. Mindegyiket imádtam, mindegyik kihívás volt számomra, és óriási megtiszteltetés.

Az hogy színházban tolmácsolhatok, jelnyelvi tolmácsként, hogy a kultúra a hallássérült emberekhez is eljusson nagyon fontos számomra. Minden új munka új kíhívás számomra, és óriási élmény, töltődés, amit meg szeretnék osztani mindenkivel. Bízom abban, hogy a jövőben ezt tovább tudom kamatoztatni, és újabb és újabb élményeket tudok átadni mások számára jelnyelvi akadálymentesítéssel.

Hiszen a kultúra MINDENKIÉ!

Vörös Krisztina
A mellékelt portré egy pillanatfelvétel. A háttér egyszínű, halványszürke, finom hullámos mintázatú, Kriszta egy smaragdzöld csónak nyakkivágású pólót visel. Mézszőke, rövidre nyírt frizurája van, amit bal oldalon választ el, haja feje tetején kicsit hosszabb, oldalt egészen rövidre vágott. Arcformája kerek, bőre finom, enyhén kipirult, smink nélkül fotózták. Szemöldöke, ami világos színű, alig látszik ,mert a fekete keretes szemüveg, amit visel majdnem teljesen kitakarja. Barna szeme csillog, barátságos tekintettel néz a kamerába. Teli mosolya fogait is látni engedi, felső ajka egészen keskeny, alsó ajka teltebb. Orra kicsi, szabályos, enyhén szélesedő.

All rights Reserved © Narradívák, 2021

Made with   by RAAB SOFTWARE Kft.