Narradívák logó
Narradívák Facebook Narradívák Instagram

Védnök: dr. Kósa Ádám - Európai parlamenti képviselő »

Vörös Krisztina

Mutatkozzam be? Ki is vagyok Én :)

Vörös Krisztina, siket szülők halló gyereke, akinek anyanyelve a jelnyelv. Szegeden születtem, itt is nőttem fel, és itt is dolgozom.

Egész életemben meghatározó szerepet játszott a hallássérült emberek kommunikációs akadálymentesítése. Jelnyelven álmodok nagyon sokszor, nem is csoda. :) De élvezem, egy egészen másfajta érzés.

Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy jelnyelvi tolmács leszek és lám sikerült is, Lassan 20 éve jelnyelvi tolmácsként dolgozom, ez a szívügyem.

A kultúra az életem meghatározó része. Gyerekkorom óta szerettem a színházat, a verseket, mindent ami a kultúrához kapcsolódik. Gyerekként is tolmácsoltam anyukámnak verseket, persze nem profi módon, de akkor is, a magam sajátságos módján. Szerettem, hogy a kultúra, a versek nem csak az én életem részei lehetnek, hanem átadhatóak és mások számára is örömet hozó dolgok lehetnek.

2006-ban tolmácsoltam előszőr igazi színházban, és azóta tolmácsoltam már egypár darabot. Mindegyiket imádtam, mindegyik kihívás volt számomra, és óriási megtiszteltetés.

Az hogy színházban tolmácsolhatok, jelnyelvi tolmácsként, hogy a kultúra a hallássérült emberekhez is eljusson nagyon fontos számomra. Minden új munka új kíhívás számomra, és óriási élmény, töltődés, amit meg szeretnék osztani mindenkivel. Bízom abban, hogy a jövőben ezt tovább tudom kamatoztatni, és újabb és újabb élményeket tudok átadni mások számára jelnyelvi akadálymentesítéssel.

Hiszen a kultúra MINDENKIÉ!

Vörös Krisztina
képleírás